Norrköpings Montessoriskola är en kommunal grundskola med undervisning från förskoleklass till och med årskurs 6. Skolan har i dagsläget 360 elever. På skolan finns även fyra fritidshemsavdelningar; Guldbanken, Pärlan, Trappan och Tornet.

fredag 12 januari 2018

Pärlans veckobrev

                                                                                        lm


Veckobrev V. 2                                                                       
                                     Hej alla föräldrar och vårdnadshavare!
God fortsättning på det nya året! Vad skönt det har varit med ett långt jullov. Vi hoppas att ni alla har vilat ut er och njutit av ledigheten och allt som hör julen till. Nu är vi igång och det känns toppen. Det har varit en kort vecka men det känns att vi har gjort en hel del på Pärlan. Som ni vet har Kornelija slutat förra terminen. Vi har fått en ny medarbetare som heter Filippa och hon kommer att jobba på Pärlan hela VT-2018. Filippa har jobbat på avd. Trappan/Tornet.
Den här terminen kommer vi att jobba mycket med ansvar och inflytande. Vi vill utveckla barnens förmåga att ta ansvar, att de ska vara rädda om sakerna samt hålla ordning på fritids/skolans, kompisarnas och sina egna saker. Dessutom vill vi att barnen utvecklar sin förmåga att värna om fritids/skolans miljö. Vi kommer även att fokusera oss på elevernas språkbruk. Vi har noll-tolerans mot svordomar och fula ord på vår skola/fritidshem.
Vi vill uppmärksamma er att det är väldigt viktigt att kontinuerligt lämna aktuellt schema om vilka tider ditt barn ska vara hos oss. Det är även jätteviktigt att ni lämnar in barnets närvarotider inför loven i tid. Har man inte lämnat in i tid, har barnet ingen fritids under lovet. Det är viktigt att har man sagt att man kommer, så måste man komma. Under jullovet var det hälften som meddelat
att de skulle komma, men inte kom. Det blev då jättemycket mat över som fick slängas.
 Aktiviteter v.3
Måndag: Rörelserum, Skapande: tema fåglar, Utelek
Tisdag: Experiment, Utelek                         
Onsdag: Drama, Utelek
Torsdag: Hälsotema, Utelek  
Fredag: Massagesaga, Utelek
Vi på Pärlan ser fram emot en spännande och givande termin tillsammans!
Med vänliga hälsningar                                                  
Biljana, Elvira, Emmeline, Emmy och Filippa                            

                                                                                       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar