Norrköpings Montessoriskola är en kommunal grundskola med undervisning från förskoleklass till och med årskurs 6. Skolan har i dagsläget 360 elever. På skolan finns även fyra fritidshemsavdelningar; Guldbanken, Pärlan, Trappan och Tornet.

måndag 4 september 2017

Vecka 35 på Guldbankens Fritdshem

Här kommer ett litet kollage på vad Guldbanken styrde med under förra veckan.

På Onsdagen så besökte vi klätterträdet bredvid Färgargården. Där lekte vi först en gemensam lek som kallades Katt och Råttan där all deltagare utom två ställer sig hand i hand. Av de två så utses ett barn till katt och den andra till råtta. När leken startar börjar råttan inne i ringen och katten utanför. Sedan gäller det givetvis för katten att få tag i råttan, deltagarna i ringen kan antingen hjälpa eller stjälpa genom att höja eller sänka sina händer för att därigenom öppna en passage genom ringen. Lyckas katten med sitt uppdrag blir katten råtta och en ny person blir katt.


Efter vår gemensamma aktivitet så fick barnen leka fritt, populärast var såklart att få klättra i trädet under "sträng" uppsyn från både magistrar och fröknar.


Under torsdagsnatten hade vi ett fantastiskt hejdundrande regnväder över oss och självklart passade vi på att bygga kanaler och ledda bort vattnet ifrån vår skolgård nästkommande morgon.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar