Norrköpings Montessoriskola är en kommunal grundskola med undervisning från förskoleklass till och med årskurs 6. Skolan har i dagsläget 360 elever. På skolan finns även fyra fritidshemsavdelningar; Guldbanken, Pärlan, Trappan och Tornet.

fredag 7 april 2017

Veckobrev v. 16

Vecka 16


Hej!
Batterijakten är avslutad och tillsammans samlade vi ihop över 100 kg batterier! Vi är mycket stolta över klasserna som har kämpat så bra.

Läsprojekt!
Läsprotokollet som eleverna tagit med hem ska tillbaka till skolan fredag v. 16 för att vi lärare vill ge eleverna återkoppling. Sedan fortsätter vi läsa v. 17 och 18 och eleverna tar med protokollet varje fredag. Läsningen avslutas fredag v. 18 och då ska vi se om vi har nått vårt mål på 10 000 sidor. Projektet ska också mynna ut i boksamtal och bokrecensioner.

Vi har en vikarie i klasserna som heter Emmeline, hon reser snart till Filippinerna och ska besöka fattiga skolor. Hon tänker ta med sig saker att sänka till barnen och bland att fick hon de påsar vi fick över från batterijakten. Vill ni skänka något litet som t.ex. en leksak, några pennor eller kläder så blir hon jätteglad.

Matematik
Åk 4 – Nytt tema ”Tidsskillnad” och individuell huvudräkning i mattematchen. Tips: Träna gärna på mattematchen hemma på påsklovet, då får vi ännu mer poäng till klassen. J

Svenska
Åk 4 Läsprojekt, pilen, läsförståelse och bokrecension.

Engelska
Åk 4 Kap 21. + workbook.

So
Åk 4 – Tidslinje – vi sammanfattar det vi lärt oss i historia och religion och sätter in det i ett sammanhang

No
Åk 4 NTA – vi utvecklar våra standardfordon och testar faktorer för fordonets fart.  Denna gång med hjälp av en propeller.

På gång:
15 mars - 2 maj – mattematchen pågår. 
Vecka 15 – Påsklov
V. 16 – café

Vi önskar er alla ett mycket härligt påsklov!

Michaela, Anna, Susanne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar