Norrköpings Montessoriskola är en kommunal grundskola med undervisning från förskoleklass till och med årskurs 6. Skolan har i dagsläget 360 elever. På skolan finns även fyra fritidshemsavdelningar; Guldbanken, Pärlan, Trappan och Tornet.

fredag 14 oktober 2016

3b veckobrev 161014


Hej därhemma!

Från och med det här läsåret är Norrköpings Montessoriskola en övningsskola. Det tycker vi är väldigt roligt. Det är en mycket viktig uppgift att hjälpa till att utbilda duktiga pedagoger. Den här veckan har vi haft en student som går första terminen på Högskolan på sin väg mot att bli lärare, Hon heter Caroline Eriksson och efter höstlovet kommer ytterligare en student till oss.

Jag har presenterat månadens författare som är Ulf Stark. Vi har tittat på filmen ”Kan du vissla Johanna?”.

Vi har arbetat med olika matematiska begrepp som rör de fyra räknesätten.

Vi har oerhört mycket kvarglömda kläder på skolan. Den sista i varje månad plockas dessa ihop i säckar. Vi tvättar dem och ställer ner dem i källaren. Efter höstlovet skickas de till Lettland.

Vi har visat upp vår teater med Tjåsa. Det var roligt att titta på varandras teatrar. Vi var på konsert. Den hette ”Vibrationer i luften”. Det var kul att titta på dom som gjorde konster. På konserten spelade de instrument. Den grå gruppen hade bild. Nu är vi på Strömma och har rast. Det är kul att vara på Strömma. På idrotten hade vi hinderbanor.

Hälsningar

Mayran och Madicken

Med detta brev bifogas tider för höstens utvecklingssamtal.

 

Trevlig helg

Birgitta och Ullis

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar