Norrköpings Montessoriskola är en kommunal grundskola med undervisning från förskoleklass till och med årskurs 6. Skolan har i dagsläget 360 elever. På skolan finns även fyra fritidshemsavdelningar; Guldbanken, Pärlan, Trappan och Tornet.

fredag 23 september 2016

veckobrev 2A v.38

Veckobrev 2A v. 38
Hej
I måndags var vi i personalen med på utbildningen ”Schysst på nätet”. Hoppas att några av er föräldrar också hade möjlighet att delta.
Det har varit en bra vecka i klassen. Vi fortsätter att arbeta med att få arbetsro i klassrummet men det har blivit bättre.
Nu har vi öppnat NTA-lådan första gången. Så spännande! Alla barn fick en varsin fjäril i papper att klippa ut. Sen skulle vi balansera den på en penna! Det var svårare än vi trodde. Vi provade på flera olika sätt för att se vilket sätt som var det enklaste. Vi försökte att hitta den punkt på fjärilen som var lättast att balansera fjärilen på. Nästa vecka väntar nya uppdrag.
Anna var här i onsdags och presenterade lite mer montessorimaterial. Barnen tycker att det är jätteroligt att arbeta med materialet.
Den nya pojken som skulle ha kommit i måndags har börjat på en annan skola. Barnen blev lite besvikna eftersom vi redan hade pratat om att välkomna en ny elev till klassen.
Från och med den här veckan är det idrott inomhus.
På tisdag och onsdag är jag i Stockholm på Montessoriutbildning. Det kommer en vikarie som heter Johan till klassen. Peter, Ronny och Nabil är också med i klassen som vanligt.
Glöm inte idrotten på torsdag.

Trevlig helg önskar Camilla, Peter, Ronny och Nabil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar