Norrköpings Montessoriskola är en kommunal grundskola med undervisning från förskoleklass till och med årskurs 6. Skolan har i dagsläget 360 elever. På skolan finns även fyra fritidshemsavdelningar; Guldbanken, Pärlan, Trappan och Tornet.

torsdag 22 september 2016

veckobrev 160922 3B


Hej därhemma!

Barnen är så duktiga på att skriva veckobrev så jag tycker inte att jag behöver berätta så mycket om det som varit. Sist i detta brev ser ni hur Ellen och Marina har upplevt veckan som gått.

På utetimmen idag lekte halva klassen tillsammans med Ullis. Den andra halvan arbetade konkret med likhetstecknet och gömda tal. Sedan bytte vi så att alla fick vara med om allt.

Nästa vecka fortsätter arbetet med skapande skola på tisdag. Barnen tog sig verkligen an sin uppgift med liv och lust.

I övrigt blir det en helt vanlig skolvecka med arbete efter schemat. Det kan vara ganska skönt att få jobba på i sin dagliga lunk.

Rektor Karin vill att varje klass har minst en representant till Skolrådet. Är du intresserad av att bli lite mer insatt i skolan och ditt barns vardag är du välkommen att anmäla ditt intresse till mig, så vidarebefordrar jag det till Karin. Nästa möte för Skolrådet är tisdagen den 11 oktober kl 17.45 – 19.15.

Hej alla föräldrar,

I fredags gick vi till biblioteket och tittade på en föreställning (Lasse Majas detektivbyrå) men vi lånade inga böcker.

I måndags var det skolfotografering alla barn blev väldigt nöjda med sina foton. Vi fick göra grimaser det tyckte vi var roligt.

I tisdags hade vi skapande skola och det var väldigt roligt för oss att rita och hitta på figurer och historier. Nästa tisdag så får vi barn fortsätta med historierna och figurerna det tycker vi är väldigt roligt.

I onsdags så hade vi inne idrott för första gången i terminen. Vi hade NTA efter idrotten det var spännande för oss. Vi hade Grej of the day också i onsdags.

I torsdags hade vi utetimme och vi delade upp oss i grupperna som vi har på idrotten.  Vi tyckte att det var roligt på utetimmen.

Hälsningar Ellen och Marina.

Trevlig helg

Ullis och Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar